Saturday, October 23, 2010

Vast goed

In plaats van je geld op een spaarrekening te zetten, kun je ook je geld stoppen in vastgoed. Hiermee kun je behalve in één keer veel winst te maken bij een verkoop, ook een mooi passief inkomen voor jezelf genereren. Je kunt namelijk een pand kopen en dat verhuren aan een persoon of bedrijf. De huuropbrengst minus de onkosten van reparaties en dergelijke is je passieve inkomen. Geld dat je verdient zonder dat je ervoor hoeft te werken.

Mocht een mooie gelegenheid zich voordoen dat jij voor een prikkie een pand kunt kopen, denk dan goed na. Zeg niet direct nee omdat je bijvoorbeeld denkt dat het veel rompslomp is of omdat je denkt dat je het niet kunt betalen. Kijk eerst eens goed om je heen of er geen mogelijkheden zijn. Zo hoorde ik pas het verhaal van een man die rijk is geworden met vastgoed. Hij had geen geld om een pand zomaar te kopen maar hij wilde de kans niet laten lopen. Hij heeft een heleboel creditcards aangevraagd, hiervan geld opgenomen tot het maximum en van die stapel geld zijn eerste pand gekocht. Hij kon doordat hij het pand weer verkocht met veel winst, direct zijn creditcardschulden aflossen. De winst investeerde hij weer in nieuwe panden. En toen en toen en toen...was hij multimiljonair.

Kijk goed naar je mogelijkheden dus, die zijn talrijker dan je in eerste instantie misschien denkt. Goede kansen moet je niet te snel laten lopen.

Ik heb trouwens nu een site gevonden die een verzameling 'beleggingspanden' op een rij heeft. Of je krijgt eens in de zoveel tijd een mailing met nieuwe panden ofzo. Ik moet het nog even uitzoeken. Maar hier is alvast de link: Beleggingspanden.nl

No comments:

Post a Comment