Monday, October 18, 2010

Als je toch bezig bent...

In Nederland koken de meeste mensen een maaltijd voor het aantal personen dat verwacht wordt. In veel buitenlanden ook, alleen worden daar meer mensen verwacht. Nou ja, er wordt rekening gehouden met het feit dat buurvrouw Sjan wel eens langs zou kunnen komen, dat die verre neef en nicht wel eens in de buurt zouden kunnen zijn en, je weet nooit, misschien stopt er dadelijk wel een auto met verdwaalde nonnen...In ieder geval wordt 'daar' in het groot gekookt.
Als jij nu van nature ook zo'n grootkoker bent, waarom zou je dan niet wat je over hebt, in plaats van dit in de diepvries te stoppen, aan je buren verkopen? Wel handig voor je buren als jij niet eerst wacht tot je klaar bent met eten... Gewoon koken 'en large' en voor de buren die bij je besteld hebben de bakjes klaar hebben staan. Als je goed inkoopt dan hoef je echt maar een paar euro te vragen om veel winst te maken. Tijd schrijven hoef je niet echt want of je nu voor twee kookt of voor tien, dat maakt het verschil niet hoor...

Ik zeg niet dat je hier rijk mee wordt, ik zeg je alleen dat je wat extra geld kunt verdienen, of in ieder geval zo, dat jij zelf gratis eet iedere avond. Bovendien is het gewoon leuk. Er zijn genoeg mensen die niet kunnen koken hoor, er zijn genoeg mensen die altijd supermarktmagnetronmaaltijden eten. Die mensen zijn echt blij als jij je zelfgemaakte hap aan hen wilt verkopen. Is ook nog eens een stuk gezonder voor ze waarschijnlijk. Dus zij blij, jij blij. En het allerleukste: nu kun je nóg vaker horen dat je zo lekker hebt gekookt! :-)

No comments:

Post a Comment