Tuesday, October 12, 2010

Hoera

Inhakend op het idee van gisteren; Je kunt ook geld gaan verdienen door kinderfeestjes te organiseren. Dit ideetje geef ik met liefde weg want ik ga er zelf écht niet aan beginnen. Maar als jij wel goed tegen de herrie van een groepje basisschoolleerlingen kan (ik ben niet voor niets gestopt met lesgeven, zeg maar), dan is dit misschien wel wat voor jou.

Trouwens, misschien kun je wel een manier verzinnen waarbij je zelf helemaal niet fysiek aanwezig hoeft te zijn. Misschien kun je een supergaaf kinderfeestjesconcept bedenken dat je kunt verkopen zodat je een passief inkomen genereert.

Maar ja, ik maak wel grote sprongen nu. Let's see...kinderfeestjes organiseren en daar geld mee verdienen. Hoe dan? Nou, je kunt je eigen organisatietalent laten inhuren. Je bent ruim voor aanvang van het feestje aanwezig op de aangewezen locatie (zeg achtertuin of huiskamer). Je zet voor de op dit gebied minder getalenteerde maar daardoor met graagte betalende ouder alle spullen klaar (sapjes, knakworstjes e.d.). En je begeleidt de (bijvoorbeeld) spelletjesmiddag, met of zonder de aanwezigheid van de ouder. Klinkt alsof niemand je hiervoor zal willen betalen maar vergis je niet, dit is zéér goed verkoopbaar, durf ik te wedden.
Bovenstaande concept wordt nog beter verkoopbaar als je je specialiseert, oftewel, als je in een bepaalde niche gaat zitten. Verzorg bijvoorbeeld vegetarische partijtjes, of themafeestjes, of allerlei-allergieën-vriendelijke-middagen-voor-kleuters, of partijtjes op een externe locatie (jouw schuur bijvoorbeeld) zodat mensen ook nog eens de rommel niet hebben.

Nu dan de passief inkomen genererende variant (a.k.a. geld verdienen zonder directe inspanning of tijd te leveren)...hoe? Pff, weet ik ook nog niet hoor. Eens zien, een verhuurbaar pakketje klaar hebben met bijvoorbeeld een spel en verkleedspullen, dat samen één geheel vormt, met handleiding enzo? Of een verkoopbaar pakketje met een parcours dat in de tuin uitgezet kan worden, met handleiding, picknickkleed, wegwerpservies en de hele rambam? Of spullen verhuren voor een silent-kleuter-disco (yeah!!), je weet wel, waarop de mensen, mini's in dit geval, dansen op de muziek die uit koptelefoons komt? Nou deze drie verzin ik hier terwijl ik het schrijf, dus ik neem aan dat jij met iets veel leukers kunt komen dat meer oplevert, als je er even over na denkt.

Mocht je iets verzinnen of iets dergelijks op poten gaan zetten, laat je het dan weten? Ik vind het leuk om van je te horen.

No comments:

Post a Comment