Thursday, October 21, 2010

Van de wind kun je niet leven

"Zoek nou gewoon een baan, van de wind kun je niet leven hoor!" Zo vaak gehoord. En ik snap heus dat geld niet gewoon aangewaaid komt hoor. Maar van de wind kun je wél leven! Tenminste, als je het heel groot aanpakt en een paar enorme windmolens op je erf zet, of in de zee rondom je eigen eiland...
Maar ook als je het kleiner aanpakt kan de wind in je voordeel waaien. Een kleinere molen bijvoorbeeld zou misschien best genoeg energie kunnen leveren om je eigen huishouden van stroom te voorzien.

Daarnaast levert het tegenhouden van de wind je sowieso geld op door te besparen aan stookkosten. Als jij zorgt dat je huis goed geïsoleerd is, kun je je veel geld besparen. Bedrijven als Isotechniekadvies kunnen je advies geven over het echt goed isoleren van je huis en uitrekenen hoeveel je daarmee bespaart.  

Oxxio heeft ook een of andere besparingsmeter, die kun je online invullen. Ik weet niet precies hoe specifiek hun advies is (misschien zijn het wel open deuren qua info hoor, maar dan letterlijk), ik weet wel dat je in ieder geval een tijdschakelklok krijgt als je de besparingstest doet (volgens hen bespaar je daarmee ook al energie).

Dus, ik heb het al vaker gehad over geld besparen op wélke energiemaatschappij je hebt, maar zorg nou ook dat je niet onnodig betaalt. Al heb je de allergoedkoopste energieleverancier, energie verspillen is zonde.

No comments:

Post a Comment