Thursday, September 30, 2010

Reken je rijk

Vandaag een rekensom...

Ik hoor vaak dat mensen het niet zien zitten om over te gaan op een ander merk (huismerk/geen merk) vanwege 'die paar centen'. En ik kan daar heus wel in komen hoor, het lijkt immers echt niet te schelen in je portemonnee. Maar, vergis je niet, hier kun je je dus echt rijk of arm mee rekenen. Ik geef even een voorbeeld voor het kopen van koffiepads. (Natuurlijk is er veel verschil in koffie en is het wel of niet aangenaam vinden van een smaak nogal persoonlijk maar persoonlijk vind ik dat bij koffiepads de 'smaakrange' niet zo groot is. Praat me niet over verse bonen, dan ga ik voor mijn dure koffie van de koffiebrander...)

Senseo® pads: (bij Digros)  € 3,89 per 48 stuks = per pad € 0.081
Hema pads:                          € 1,00 per 22 stuks = per pad € 0,045

Het verschil per pad is € 0,036

Stel je je bent met z'n tweeën en je drinkt ieder 3 kopjes per dag (ik noem maar wat, heb mezelf maar niet als maat genomen, ben nogal een koffieleut), dat is 6 pads per dag.

€ 0,036 x 6 = € 0,216 per dag. Nou, ik snap dat je daar nog niets voor gaat doen of laten...Maar:

€ 0,216 x 365 (dagen per jaar) = € 78,84

Had je niet gedacht hè? Bijna tachtig euro per jaar kun je besparen alleen al op je koffie. Tenzij je Senseo® nou persé erg lekker moet vinden....maar dan zijn er weer zoveel andere dingen waarmee je je rijk kunt rekenen!


Verder nog vandaag, met dank aan mijn lieve zusje, hierbij het mopje nog over God en de loterij, waar ik vrijdag niet op kon komen. Kreeg het spontaan gemaild:

Toen Moos 20 jaar werd, besloot hij om iedere dag in zijn gebeden God te vragen of hij de loterij mocht winnen."God, laat mij alstublieft de loterij winnen" is het zinnetje dat Moos al duizenden keren heeft uitgesproken nu op zijn 50ste jaar. Moos heeft na dertig jaar een beetje het vertrouwen verloren en zegt dan in zijn gebed: "God, waarom laat u mij de loterij nou niet eens winnen".
Opeens wordt de kamer verlicht door een helder schijnsel en Moos voelt de aanwezigheid van God.
Een diepe donkere stem zegt dan ineens:
"Moos, geef mij dan ook een kans. Koop eens een lot!"

No comments:

Post a Comment