Sunday, September 5, 2010

Of je lost het fileprobleem op...

Denk je dat ook wel eens? Dat je 'gewoon' het fileprobleem op moet lossen en dat je dan wel binnen bent...
Of ben ik gek? Ik mag namelijk graag als ik in de auto of in de trein zit voor een lange rit, trachten de oplossing voor het fileprobleem te vinden. Met de nadruk op trachten hoor. Maar het blijft wel trekken, grote problemen oplossen op een simpele manier. Tenminste, ik denk dat je vooral in simpele oplossingen moet denken, hoe groter het probleem, hoe simpeler de oplossing. Vaak werkt het wel zo.

So, to all you future miljonairs: zoek een stil plekje, bijvoorbeeld aan de waterkant of onder een boom (deed Newton ook) en denk na over grote, grote problemen. Ga rustig zitten en laat de gedachten komen, niet krampachtig zoeken in je hoofd, laat je gewoon meevoeren met je gedachten.

Er zijn echt nog genoeg problemen om een oplossing voor te vinden hoor, naast ons fileprobleempje zijn er namelijk ook mensen die sterven van de honger enzo...

En denk nou niet dat geld willen verdienen tegenstrijdig is met het wereldvoedselprobleem op te willen lossen; niemand is er bij gebaat dat jij niet stinkend rijk bent en iedereen kán er bij gebaat zijn als jij dat wél bent!

No comments:

Post a Comment