Friday, April 19, 2013

Parkeerbeheer

Parkeren, daar wil ik het vandaag over hebben. Bij ons voor de flat is het geen probleem maar toen ik nog in Amsterdam woonde, hoorde ik mijn vader soms al zuchten als hij de straat in kwam gereden (en ik woonde 3-hoog). Geen plek voor de deur en dan ook nog eens een exorbitant bedrag in de automaat (niet de dichtstbijzijnde want die is natuurlijk kapot) moeten gooien.
In ieder geval. Uiteraard is ook hiermee geld te verdienen.

Als je in een grote stad woont en je hebt een parkeerplaats (zeker die in een parkeergarage zijn in trek) dan is die prima verhuurbaar. Daar waar het betaald parkeren is uiteraard. Als je zelf geen gebruik van de plaats maakt, of maar heel weinig, dan zou je hem op marktplaats kunnen aanbieden.
Er zijn ook sites die als een soort van parkeerplekmarktplaats fungeren:

Parkeerplekken.nl (ik zie dat daar de parkeerplekken voor tussen de 100 en 240 euro per maand worden aangeboden)

en voor een wat andere markt, waarbij mensen je plek ook per uur kunnen huren (ik weet niet of het heel handig is voor particuliere verhuurders maar ik hoor het graag van je): Parkeerdichtbij.nl

Als je het groter aan wilt pakken en je woont in de buurt van Schiphol (of een ander vliegveld maar ik heb geen idee van het parkeerbeleid daar) dan kun je een heuse parkeerbusiness opzetten. Ik heb vorig jaar een jongen gesproken die in Roelofarendsveen zoiets had opgezet. Hij huurt een parkeergarage in een verder leegstaand bedrijvenpand (en die zijn er immers in this day and age meer dan genoeg) en gebruikt die parkeerruimte voor zijn parkeerbusiness. Prima geregeld allemaal. Toen wij bij hem onze auto stalden, werden we na het parkeren netjes met een shuttlebusje naar Schiphol gebracht. Bij terugkomst, toen we onze koffers van de band haalden, hebben we hem gebeld en toen we naar buiten liepen, stond hij alweer klaar.
Kijk, dit is uiteraard geen snelle manier van geld verdienen, dit is gewoon een bedrijf opzetten. Maar wel een goed idee voor een bedrijf. Als je het gaat doen ooit, doe het wel netjes alsjeblieft, ik hoor er ook veel slechte verhalen over tegenwoordig, zeker over het valetparking.

Anyway, geld verdienen met parkeren dus.

No comments:

Post a Comment