Sunday, January 9, 2011

15'

Bij geld verdienen op internet en in de reguliere handel gaat het vooral om ´traffic genereren´, oftewel: zorgen dat zoveel mogelijk mensen je handelswaar/winkel/website zien.

Als je gezien wilt worden op het internet dan is zorgen dat je wordt opgegeten door een leeuw en dat met je laatste hand nog filmen een heel handige manier. Als je tenminste nog in staat bent om je filmpje op youtube te zetten dan, want dat moet je wel doen natuurlijk. En dan een link erbij plaatsen naar je eigen webwinkel of fijn anderen laten adverteren (bijvoorbeeld weer via Google Adsense). Want een origineel/stom/héél grappig/héél schattig filmpje op het internet kan echt bijzonder veel mensen trekken.

Ik heb om bovenstaand feit luister bij te zetten welzeker twee seconden gezocht op youtube om een filmpje met veel 'hits' te vinden als voorbeeld van wat ik bedoel. Bij dezen dan:

                        
                            Wel mooi meer dan 700.000 keer bekeken!

Nou komt het rekensommetje.
Stel nou dat je een webwinkel hebt. En dat je zo'n filmpje op youtube zet om 'traffic' te genereren/mensen naar je webwinkel te trekken en stel dat je inderdaad 700.000 bezoekers krijgt. Als maar 1 procent van die bezoekers dan op de link naar jouw webwinkel klikt, dan heb je dus 7000 bezoekers. Als maar 1 procent van die mensen dan iets koopt, dan heb je met één zo'n stom filmpje wel mooi 70 x verkocht!

Dus ik zou zeggen: leef je uit, doe alles wat je wilde doen, je kunt het zo gek niet bedenken...maar zet het in hemelsnaam op youtube!

No comments:

Post a Comment