Sunday, January 23, 2011

De wereld is groter dan jouw hoofd

Soms...soms zie je wel een probleem ergens in de wereld en weet je dat de oplossing je geld op kan leveren maar zie je ondanks je verwoede breinrondgangen geen oplossing...

Dan nóg kun je geld maken! Ik heb al eerder gezegd dat je met problemen áltijd geld kunt maken, denk alleen maar aan een forum bijvoorbeeld om mensen te laten schrijven over dat probleem. Of een blog over het probleem, wel beter doen dan ik hè, gewoon netjes met google adsense aan de slag en dan kun je er geld mee verdienen. Maar ja, dat heb ik dus al gezegd.

Maar wat nu als je niet met het probleem geld wilt verdienen (of óók, maar niet primair) maar met de oplossing, vooral ook omdat je zelf behoefte hebt aan de oplossing? (Qua probleem varieert het in dit geval van wereldonvrede tot een net niet tevreden stellende knoflookpers, zeg maar: héél breed).

Dan nog steeds niet getreurd! Want dan laat je toch andere mensen voor jou de oplossing verzinnen?
Nu moet je even denken aan bijvoorbeeld die actie van laatste van Lays, daar hadden ze een nieuwe smaak nodig...lieten ze de consument een smaak verzinnen in een wedstrijd. Hadden ze én reclame én een nieuwe smaak... En denk ook aan 'Het beste idee van Nederland'. Ja de winnaar, degene met het best idee krijgt dan wel 25.000 euro maar de rechten op het product zijn van de organisator.
Zo kun jij dus ook aan de slag. Buig je probleem om naar een wedstrijd om de ultieme oplossing. Je looft een prijs uit voor de winnaar en je zet duidelijk in de voorwaarden dat de intelectuele eigendomsrechten op de inzendingen op jouw naam komen. En dan heel hard hopen dat iemand jou de beste oplossing in je schoot werpt!

1 comment:

  1. This is my first time go to see at here and i am really happy to read all at one place.


    Check mijn site online beleggen vergelijken

    ReplyDelete