Tuesday, December 21, 2010

Niet te zien maar toch

Ik kwam een wedstrijd tegen met een leuk voorbeeld van het genereren van een passief inkomen. Het gaat even over nu totaal onzichtbare dingen (maar zoals ook in de zieltjeswinfolder die ik net uit de bus haalde stond; dat je iets niet kunt zien, is geen bewijs dat iets(/iemand) niet bestaat) maar dat geeft helemaal niets.
Vaag hè? Nou, ik heb het over stoeptegels :-).

Op deze website is een ontwerpwedstrijd te vinden. Je kunt je zelf ontworpen stoeptegel (de print mag je ontwerpen, niet de tegel) winnen. Ja, ja, heel leuk. Maar wat ik leuker vind, is de volgende tekst die bij de wedstrijd staat:
"Printagora wil graag ontdekken welke leuke ontwerpen jullie kunnen maken op stoeptegels. Ontwerp een tegel voor onze webshop, en je krijgt bij elke verkoop een commissie voor je ontwerp."
en:
"Mocht je niet winnen, dan kun je misschien nog geld verdienen met je ontwerpen als onze webshop in het nieuwe jaar opent. We plannen internationaal te gaan, wie weet ligt je stoeptegel straks in Düsseldorf, Parijs, Barcelona, Moskou, New York, of Tokio? Mochten jouw ontwerpen voor de stoeptegels op weg gaan naar bijzondere plaatsen, zullen we het je laten weten...."

En dat is natuurlijk in het kader van geld maken heel interessant. Je verzint iets leuks voor op een tegel en dat is het. Iemand anders gaat zijn/haar best doen om tegels met jouw ontwerp te verkopen. Diegene regelt alles. Jij hoeft vanaf het moment van insturen van je ontwerp (en het geven van je rekeningnummer :-)) niets meer te doen. Als er iets verkocht wordt, krijg je commissie. Punt.

Prachtig voorbeeld van hoe je slapend geld verdient.

P.S. Je kunt insturen tot 31 december, dus zet fijn je kinderen in de kerstvakantie aan het werk en laat ze iets moois tekenen...
Hier nog een keer het adres: ontwerp-wedstrijd-stoeptegels (het is slecht leesbaar, ik zal de eigenaar van de site daarover een mailtje sturen)

No comments:

Post a Comment