Tuesday, August 17, 2010

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Het is toch jammer dat ze al bestaan hè, de paperclip, de schoenveter, het wiel... Goeie binnenkomers in de wereld van de miljonairs, zeg maar, dit soort ideeën. Niemand zit er op te wachten want het idee bestaat nog niet en dan kom jij met je briljante vondst en niemand kan nog bedenken dat het er ooit niet geweest is.

Nu nog met iets nieuws komen lijkt niet te kunnen, alles is al ooit bedacht, toch? Ik vermoed dat men net zo dacht toen het wiel werd uitgevonden en de lucifer en pindakaas. Er is altijd iets nieuws te bedenken als je goed kijkt naar wat er is én naar wat er niet is. Ik schreef al eerder dat je geld kunt verdienen met je problemen, omdat je erover kunt schrijven bijvoorbeeld. Maar je kunt natuurlijk ook een oplossing voor jouw probleem vinden in het uitvinden/ontwerpen van een nieuw/verbeterd/aangepast product.

En áls je je briljante uitvinding dan hebt gedaan, heb je ook weer veel mogelijkheden:
Wat denk je van Het Beste Idee van Nederland als je zelf de middelen niet hebt om iets te produceren? Of een bedrijf dat jouw idee van je overkoopt? Of iemand met veel geld die jou het geld wil lenen in ruil voor een aandeel in de winst? Maar je kunt het ook zelf produceren, kleinschalig, grootschalig (China?). In ieder geval, je kunt veel kanten op met je idee :-).

Vergeet niet dat je heel creatief bent, als je ooit een probleem hebt opgelost, is dat het bewijs al. Maak er gebruik van.

No comments:

Post a Comment