Wednesday, May 15, 2013

Waar zit het talent?

Wow, echt wow. Wat ik nu gezien heb...
Lijkt echt een beetje te mooi om waar te zijn.

Anyway...Fray

Zelf omschrijven ze zich als: Fray is een mobiele vraaggestuurde marktplaats voor diensten, die een nieuwe hyperlokale economie creëert.

Het is dus een website/app waarop je kunt hier dus je diensten en talenten aanbieden.
En het ziet er zo gelikt uit! Begrijpelijk, want Fray stuurt gratis een fotograaf naar je toe om foto's te maken. Serieus. Een 'winkeltje' openen op Fray voor jouw 'ding' is gratis. En daarbovenop krijg je een gift box met marketingmateriaal, zíj schrijven de beste copy voor de promotie van je winkel én je hebt je eigen domein op fray.it (dit is wat zij zelf schrijven hè).

Vooralsnog klinkt het echt te mooi om waar te zijn maar dat lijkt me zeker geen reden om het niet uit te proberen.

De ideeën voor een eigen talentenwinkel zijn talrijk en ze worden op de site verdeeld in de categorieën eten&drinken, evenementen&workshops, huishouden&reparaties, leer iets nieuws, lichaam&gezondheid, mode&lifestyle, populair, producten en zakelijke diensten. Ja, daar gaat je creativiteit wel van stromen hè?

Wat dacht je van:
computers repareren, websites bouwen, taarten bakken, behangen, masseren, coachen voor de marathon, je als clown verhuren, zingen, leren app's maken, knopen aanzetten, sokken stoppen, strijken, gitaarles geven, taalcursus geven, honden uitlaten, helpen met verhuizen, massagecursussen geven, kookcursussen geven, moestuinlessen geven, groenten uit eigen tuin verkopen, leren budgetteren, interieuradvies geven... ik kan met gemak nog een uurtje doorgaan hoor :-).

Er zijn twee verschillende sites:

Op fray.it wordt het een en ander uitgelegd en op beta.fray.it kun je zien wat er zoal wordt aangeboden aan diensten.

Niet echt een nieuw idee dus vandaag, maar wel een geweldige aansporing om nu eens echt goed aan te pakken met het uitventen van jouw talent.

1 comment: