Thursday, May 16, 2013

Oud geld


Op een veiling van de Munten- en Postzegel Organisatie MPO is donderdag 44.280 euro betaald voor een bankbiljet van 200 gulden. Volgens de MPO is niet eerder zoveel geld betaald voor een Nederlands biljet.

Tussen 1860 en 1921 zijn een kleine 2 miljoen bankbiljetten van 200 gulden uitgegeven. Daar zijn er nog zo'n 20 van over. Ze doen gemiddeld enkele duizenden euro's per stuk op veilingen. (bron ANP)

Need I say more? 


Op de site van MPO verder nog dit:

Munten, postzegels, bankbiljetten, penningen, onderscheidingen, oude aandelen, goud en zilver, oude sieraden, etc.

Komt het volgende u bekend voor?
Ergens staat nog dat potje met oude munten en penningen. Op zolder ligt nog steeds het postzegelalbum van vader of opa, waarvan de postzegels lang geleden voor het laatst bekeken zijn. Zijn die oude ansichtkaarten en bankbiljetten waardevol? Zijn die jarenlang toegestuurde gouden munten van het Nederlandsche Muntenhuis gestegen in waarde?  
Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij kunnen uw verzameling voor u op de juiste waarde inschatten. Op onze site vindt u data over de door MPO georganiseerde beurzenveilingentaxatiedagen en taxaties op kantoor

Ik zag op de pagina ook nog een voorbeeld van een gulden uit 2001 waarop de tekst verhaspeld is en die daardoor zeker 1000 euro oplevert.


No comments:

Post a Comment