Saturday, March 23, 2013

Veel soeps

Ik maak van alles soep. Van alle restjes maak ik soep. Alleen houd ik dan wel eens soep over...

Maar als je nu toch al weet dat je over gaat houden, waarom dan niet wat je maakt voor vanavond op Thuisafgehaald.nl zetten? Andere mensen, bij jou uit de buurt, kunnen dan via de site aangeven dat ze jouw soep (of saté, zie mijn entry van lang, lang geleden, toen ik ging koken voor mijn verjaardag) of ander lekkers willen afhalen. Als je 2 euro of zelfs maar 1 euro voor een kop soep vraagt, dan maak je winst. Want zelf soep maken is het goedkoopste, makkelijkste en lekkerste wat er is.


Van totaal andere orde dan geld verdienen zonder baan maar wel handig...
Tips voor de wie met restjes aan de slag wil:

  • Een römertopf is een uitkomst, daar wordt alles lekker van :-)
  • Ja, óók gekookte aardappels en snijbonen kunnen gewoon in de soep. Bedenk alleen dat wat al gaar is, niet zo lang meer hoeft (maar soms wil je dat dan weer wel)
  • Een restje enorm oud en keihard geworden Parmezaanse kaas moet je lekker laten meetrekken in je soep. De soep krijgt een lekkere diepe smaak en daarna kun je de kaas (die dan weer wat zachter is geworden, lekker afknabbelen)
  • Oud geworden croissantjes of broodjes niet weggooien maar fijn maken en vermengen met melk of room om door gehakt te doen voor (daardoor) goddelijke ballen
  • Gebruik een oud geworden (want toch te groot gekocht) Turks brood als bodem voor een soort pizza.

No comments:

Post a Comment