Sunday, March 31, 2013

Rondje om de kerk

Een leuke geldmaaktip vandaag van mijn moeder die ik jullie niet wil onthouden:

Als je zelf een mooie tocht op de fiets of te voet hebt gemaakt, allerlei leuke plekjes hebt ontdekt én het niet erg vindt dat anderen delen in je nieuw gevonden natuur- of cultuurpracht, zet je nieuwe route dan op papier (of digitaal) en verkoop hem. Er zijn heus mensen die willen betalen voor een prachtige, nieuwe wandel- of fietsroute.

En om het plaatje dan helemaal af te maken, ga je zelf met een kraampje met lekkers ergens op de route staan. Of je maakt afspraken met eet- of drinkgelegenheden die jou een vergoeding geven voor mensen die jij aanbrengt door reclame te maken voor hun etablissement. Of met een fietsenmaker in de buurt... Of een fietsverhuurbedrijf.

Of je verkoopt je route aan de NS of iemand anders die normaliter 'in routes doet', of ook hier: aan een fietsverhuurbedrijf in de buurt (denk ook aan hotels).

Of je maakt van je fiets- of wandelhobby helemaal je werk, je fietst of loopt heel Nederland door, maakt continu nieuwe routes die je verkoopt via je eigen website, gespecialiseerd in routes, en je blogt er over...
Ik doe wel een linkruil met je als jij de website opzet. Mijn moeder zal je routes wel testen :-).

No comments:

Post a Comment