Sunday, March 24, 2013

Karma-inkomsten / Wie goed doet, goed banktegoed

Of zoals ze zelf op de site zeggen: Word rijk, eet veggie

Ik heb vandaag deze pagina ontdekt en het klinkt me nu nog een beetje te mooi om waar te zijn maar daarom toch de moeite van het proberen waard.

Op veggiecredits.nl kun je je inschrijven om een maand lang voor 1 of meerdere dagen per week vegetarisch of veganistisch te eten en daar betaald voor te krijgen.

Het principe is dit:
(gekopieerd van hun eigen site)

Minder vlees, melk en eieren eten spaart het milieu en dat is geld waard. Steeds meer grote bedrijven, en ook particulieren, kiezen ervoor hun CO2 uitstoot te compenseren. Ze geven dan bijvoorbeeld geld aan organisaties die bomen planten om de uitgestoten CO2 weer op te vangen. Maar waarom zouden ze dat geld niet gewoon aan jou geven?

Veggiecredits daagt je uit om een maand lang minder dierlijke producten te eten. Je mag zelf bepalen hoe veel je mindert- wij laten je zien wat het je oplevert! Ondertussen zoeken we voor jouw persoonlijke veggie uitdaging een sponsor, die bijvoorbeeld een vliegreis wil compenseren.

Als je op de site op 'Ja, ik wil rijk worden' klikt, kom je in een invulschema waarin je kunt aangeven hoeveel dagen je vegetarisch of veganistisch wilt eten (volledig kan ook) in een maand. Er wordt dan voor je uitgerekend welk bedrag je aan het eind van die maand op je rekening gestort krijgt.

Het maximale dat je kunt krijgen is €362,70, in ruil daarvoor eet je een volledige maand volledig veganistisch. Het minimale is een vergoeding voor één maand één dag per week vegetarisch eten: €27,78.

Ik weet niet hoor, maar áls dit werkt, áls dit echt is, dan vind ik dit de beste manier om geld te verdienen die ik tot nog toe ben tegengekomen. Beter voor de wereld, voor mijn gezondheid, voor mijn gemoedsrust én voor mijn portemonnee.

Ik heb mijn lief en mezelf ingeschreven, we hebben er net de hand op geschud om de afspraak te verzegelen: wij eten in de maand april volledig vegetarisch. Deal.


2 comments:

 1. Zou het geen 1 april grap zijn?
  Ik vind het wel erg mooi als het waar zou zijn.
  (Voor de zekerheid toch maar opgegeven ;-))

  ReplyDelete
 2. Heb ik ook hoor... Maar ik sla mezelf liever voor m'n kop omdat ik er in ben getrapt dan omdat ik spijt heb dat ik niet heb meegedaan.
  En ik wilde toch al héél veel minderen met vlees eten.

  ReplyDelete