Friday, June 7, 2013

Wishing well

Goed nieuws voor mensen in Amsterdam met plannen om hun huis of een kamer in hun huis te verhuren aan toeristen via AirBnB.nl (zie ook mijn stukje van 2 mei: zoals-de-waard-is): Het mag tóch in onze mooie hoofdstad, verhuren via deze site. Zie nu.nl/economie.

Tot zover de update, over tot een beproefd geldmaakmodel:

Wist je dat in de Trevifontein in Rome ieder jaar ongeveer een miljoen euro aan muntgeld wordt gegooid? Mensen schijnen met liefde geld gewoon weg te gooien voor liefde. Wikipedia zegt:

Wanneer men met de rug naar de fontein staat, de ogen sluit, aan Rome denkt en met de rechterhand over de linkerschouder een muntje in het water gooit, zal men ooit terugkeren naar Rome. (Vroeger dronken de mensen ook het water uit de fontein als ze dorst hadden en ook om dezelfde bijgelovige reden). Een andere zienswijze zegt dat het werpen van de twee muntjes u in staat moet stellen 'uw geliefde' te ontmoeten in de Eeuwige stad. Drie muntjes gooien leidt tot huwelijk of scheiding.

Rome schenkt het geld aan goede doelen. Nee, trouwens, dat staat er niet. Er staat dat Rome het geld besteedt aan goede doelen, dat is toch net weer wat anders. Maar goed.

Ik stel op deze prachtige warme dag voor dat je een mooie fontein maakt in je tuin. Zorg dat je fontein veel bekendheid krijgt, want wederom volgens Wikipedia:

Van oudsher werden in bronnen en beroemde wateren munten gegooid. 
Nodig desnoods wat Italianen uit over het hoe en wat. Zorg ook voor een mooi verhaal met prachtige gouden bergen in de vorm van een hart.

Daarnaast moet je zorgen voor helder water:

Blijven de munten zichtbaar (doordat het water ondiep en helder is en geen zandige bodem heeft) dan trekken de munten steeds meer munten van andere bezoekers aan.

Mocht het niets opleveren, dan stel ik voor dat je gewoon lekker verkoeling zoekt in je nieuwe watertje. Beetje poedelen is niet gek met dit weer.

No comments:

Post a Comment