Sunday, November 28, 2010

Lastenverlaging

Ik heb al eerder gezegd dat geld verdienen voor mij direct en indirect kan; geld besparen is ook geld verdienen. Waarmee ik niet bedoel dat je als een kluizenaar moet gaan leven (tenzij dat is wat je wilt natuurlijk) maar wel dat je je geld bewúst uitgeeft. Goed kijken naar waar je geld naar toe gaat. Het klinkt heel simpel maar héél veel mensen hebben eigenlijk geen idee waarom er zo weinig overblijft aan het eind van de maand. Het geld is gewoon op. Ik zou zeggen: kijk maar eens heel goed en bezie wat je kunt veranderen. Je kunt echt zonder er ook maar iets te hoeven laten, wél geld overhouden.

Zo ben ik dus net gaan samenwonen, dát is nu eens geld besparen. De vaste lasten gaan echt goed omlaag...de energieleverancier krijgt minder, de kabelexploitant, de supermarkt, de inboedelverzekeraar, ga maar door.
En hoe lager je vaste lasten, hoe sneller je financieel vrij bent. O, sweet fast track, here I come!

Een andere besparingstip, bijzonder handig met de feestdagen (maar eigenlijk die van volgend jaar) is deze: Als je leuke dingen ziet, gedurende het jaar, die je een leuk cadeautje lijken voor die en die en die je op dat moment goedkoop kunt kopen, koop ze dan! Dit kan je veel geld besparen. Er is niets zo duur als op het laatste moment nog iets te moeten kopen. Want op het laatste moment is er namelijk nooit iets écht leuks te vinden wat je zo goed bij diegene vindt passen en zeker niet voor de prijs die je in je hoofd had.
Dit gaat zeker op voor kinderspeelgoed. Kruidvat heeft bijvoorbeeld heel vaak leuke spullen voor kinderen, maar heel tijdelijk. Goed inkopen, dus ook qua cadeautjes, scheelt je veel tijd en geld.

No comments:

Post a Comment